> 4 tablespoons vegetable oil
> 4 small potatoes, peeled and halved
> 2 large onions, finely chopped
> 2 cloves garlic, minced
> 1 tablespoon minced fresh ginger root
> ½ teaspoon chili powder
> ½ teaspoon ground black pepper
> ½ teaspoon ground turmeric
> 1 teaspoon ground cumin
> 1 teaspoon salt
> 2 medium tomatoes, peeled and chopped
> 2 tablespoons plain yogurt
> 2 tablespoons chopped fresh mint leaves
> ½ teaspoon ground cardamom
> 1 (2 inch) piece cinnamon stick
> 3 pounds boneless, skinless chicken pieces cut into chunks
> 2 ½ tablespoons vegetable oil
> 1 large onion, diced
> 1 pinch powdered saffron
> 5 pods cardamom
> 3 eaches whole cloves
> 1 (1 inch) piece cinnamon stick
> ½ teaspoon ground ginger
> 1 pound basmati rice
> 4 cups chicken stock
> 1 ½ teaspoons salt
Fastly
In a huge skillet, in 2 tablespoons vegetable oil (or ghee) fry potatoes until earthy colored, channel and save the potatoes. Add staying 2 tablespoons oil to the skillet and fry onion, garlic and ginger until onion is delicate and brilliant. Include stew, pepper, turmeric, cumin, salt and the tomatoes. Fry, mixing continually for 5 minutes. Include yogurt, mint, cardamom and cinnamon stick. Spread and cook over low warmth, blending at times until the tomatoes are cooked to a mash. It might be important to include a little high temp water if the blend turns out to be excessively dry and begins to adhere to the skillet.
Secondly
At the point when the blend is thick and smooth, include the chicken pieces and mix well to cover them with the zest blend. Spread and cook over low warmth until the chicken is delicate, roughly 35 to 45 minutes. There should possibly be a little thick sauce left when chicken is done cooking. On the off chance that important cook revealed for a couple of moments to diminish the sauce.
Third
Wash rice well and channel in colander for at any rate 30 minutes.
Forthly
In an enormous skillet, heat vegetable oil (or ghee) and fry the onions until they are brilliant. Include saffron, cardamom, cloves, cinnamon stick, ginger and rice. Mix persistently until the rice is covered with the flavors.
Fifthly
In a medium-size pot, heat the chicken stock and salt. At the point when the blend is hot pour it over the rice and mix well. Include the chicken blend and the potatoes; tenderly blend them into the rice. Bring to bubble. Spread the pot firmly, go warmth to low and steam for 20 minutes. Try not to lift top or mix while cooking. Spoon biryani onto a warm serving dish.
> ১ চা চামচ লবণ
> 2 টি মাঝারি টমেটো, খোসা ছাড়ানো এবং কাটা
> 2 টেবিল চামচ প্লেইন দই
> 2 টেবিল চামচ কাটা তাজা পুদিনা পাতা
>1/2 চা-চামচ গ্রাউন্ড এলাচি
> 1 (2 ইঞ্চি) টুকরা দারুচিনি কাঠি
> 3 পাউন্ড অস্থিহীন, চামড়াবিহীন মুরগির টুকরো টুকরো টুকরো করে কাটা
> 2 ½ চামচ উদ্ভিজ্জ তেল
> 1 বড় পেঁয়াজ, dice
> ১ চিমটি গুঁড়ো জাফরান
> ৫ টি শিং এলাচি
> 3 ইচ পুরো লবঙ্গ
> 1 (1 ইঞ্চি) টুকরা দারুচিনি কাঠি
> 1/2 চামচ মাটির আদা
> ১ পাউন্ড বাসমতী চাল
> 4 কাপ মুরগির স্টক
> 1 ½ চা চামচ লবণ
Fastly

দ্বিতীয়ত
এই মুহুর্তে যখন মিশ্রণটি ঘন এবং মসৃণ হয়, মুরগির টুকরোগুলি অন্তর্ভুক্ত করুন এবং জাস্ট মিশ্রণটি দিয়ে coverাকতে ভালভাবে মিশ্রিত করুন। মুরগিটি প্রায় 35 থেকে 45 মিনিট নাজুক না হওয়া পর্যন্ত কম উত্তাপের উপরে ছড়িয়ে দিন এবং রান্না করুন। মুরগির রান্না করা শেষ হওয়ার পরে সম্ভবত কিছুটা ঘন সস থাকতে হবে। অফ সান্সে সেই গুরুত্বপূর্ণ রান্নাঘরের সসটি হ্রাস করার জন্য কয়েক মুহূর্তের জন্য প্রকাশিত হয়েছিল।
তৃতীয়
30 মিনিটের জন্য যে কোনও হারে ভাত ভাল করে এবং landালু পথে চ্যানেল ধুয়ে নিন।
Forthly
প্রচুর স্কাইলেটে উদ্ভিজ্জ তেল (বা ঘি) গরম করুন এবং পেঁয়াজগুলি উজ্জ্বল না হওয়া পর্যন্ত ভাজুন। জাফরান, এলাচ, লবঙ্গ, দারুচিনি কাঠি, আদা এবং চাল অন্তর্ভুক্ত করুন। চাল স্বাদে isাকা না হওয়া পর্যন্ত অবিচ্ছিন্নভাবে মিশ্রিত করুন।
পঞ্চমত
একটি মাঝারি আকারের পাত্রে, মুরগির স্টক এবং লবণ গরম করুন। এই মুহূর্তে মিশ্রণটি গরম হয়ে গেলে চালের উপর দিয়ে pourেলে ভালভাবে মেশান। মুরগির মিশ্রণ এবং আলু অন্তর্ভুক্ত করুন; ভাত মধ্যে কোমল মিশ্রণ। বুদবুদ আনুন। পাত্রটি দৃly়তার সাথে ছড়িয়ে দিন, উষ্ণতা কমতে দিন এবং 20 মিনিটের জন্য বাষ্প করুন। রান্না করার সময় শীর্ষে বা মিশ্রিত না করার চেষ্টা করুন। একটি গরম পরিবেশন খাবারে চামচ বিরিয়ানি।
إرسال تعليق
إرسال تعليق